Mat til gjestebud  

På Ersgard tar vi vare på matkulturen fra de som var her før oss, men bringer også ny mat til bords. Råvarene henter vi fra nabogårdene, egen hage, skogen, havet eller elva i nærheten. 

Når det ryker fra den vedfyrte bakerovnen på tunet er Stein i aksjon, da kan dere kan samles rundt bordet med lave skuldre og få servert smakfull, røff mat i rause porsjoner. På kjøkkenet i Storstuggu svinger kokarjerringa grytene. Da serveres dampende varme måltider i rause terriner, og alltid to ganger - før dessert.


MENY  

Hovedretter

Menyer til 550 kr. pr.kuvert

/ Bringebær Brassert lam stekt i vedfyrt bakerovn
/ Kjøtt i mørket av Sidet Trønderfe
/  Elggryte med store filetbiter
/  Lammefrikassé av Grå Trøndersau

Menyer til 500 kr. pr.kuvert

/  Kalvesteik
/ Saltkjøtt og grovpølse med rotmos
/  Ovnsbakt laks med bjørnerot
/  Fårikål av Grå Trøndersau
 

Meny til 450 kr. pr.kuvert

/  Festsodd med Skjenning

Meny til 350 kr pr. kuvert

/Vedovnstekt italiensk pizza

Velg topping selv og stek din egen pizza.
Serveres med grønn salat.

Desserten er inkludert i kuvertprisen til alle middager
Alle hovedretter serveres med poteter fra lokale leverandører og godt tilbehør. 
Grønnsakene serveres enten som dampende grønnsaker som gulrot, blomkål og brokkoli eller som vedovnstekte rotgrønnsaker.


Lunsj og kveldsmat

Menyer til 330 kr pr. kuvert

/  Laksesuppe
/  Hønsesuppe
/  Brunsuppe anno 1814
/  Pilegrimsuppe (kjøttsuppe m/ byggryn)
/  Februarsuppe med kylling og chili
/  Potetsuppe med skinke
/  Ertesuppe
/  Kremet grønnsakssuppe
/ Vegansk linsegryte (Dàl m/ vedovnstekte grønnsaker og nanbrød
/ Oksegraps (Pulled Beef) m/ chutney, rømme og nanbrød

Dessert er inkludert i kuvertprisen til alle middager
Alle suppene serveres med hjemmebakt
prostinnebrød, nybakte rundstykker eller vedovnstekte nanbrød
.

Dessert med kaffe

/  Tilslørte bondepiker med epler fra hagen
/  Fløtepudding med bringebær fra Veiseth
/  Rødgrøt med fløtemelk fra Kilnes
/  Sviskegrøt med fløtemelk fra Kilnes
/ Byggrynskrem med rørte bringebær fra Veiseth
/ Karamelpudding med melk fra Kilnes
/ Moltekrem med fløte fra Kilnes
/  Brødpudding anno 1814
/  Hjemmelaget is med sjokoladestrø med fløte fra Kilnes

Desserten er inkludert i kuvertprisen til alle lunsjer og middager

Andre serveringer

50 kr pr. Kuvert

/ Salt snacks som settes utover bordene

75 kr pr. kuvert

/ Ventemat før middag - Skuffkak eller frukt. Kaffe og te inkludert

120 kr pr. kuvert

/ Kaffeservering med gjestenes medbrakte kaker
Vi rigger kakebord og serverer kaffe og te

125 kr pr. kuvert

Noe å bite i som ventemat etter møte
eller som nattmat ved festligheter


/ Vedovnstekt Ersgardpølse i lompe
/Hjemmelaget suppe i beger
/Oksegraps i beger
/Vegansk linsegryte med vedovnstekte rotgrønnsaker