Ekte bondekost på bondevis

Hos oss serveres hovedretten to ganger i rause terriner og bestemor nikker gjenkjennende til bygggrynskrem med bær. Til maten får du også litt av historien vår servert. Vi henter råvarene fra egen hage  eller nærområdet. Det betyr at du får mat i sesong, laget med hjerte og godt håndlag.

Servering kun på bestilling og gjerne mer enn ei uke i forkant. 

På Ersgard har vi i ti generasjoner servert raus og tradisjonsrik bondekost til alle trengende og gjester.
Det kan du kjenne på smaken idag.
— Kjellrun, kokarkjerring

Førjulsmeny for gjestebud

Vi tenner i vedovnen og lar mørke senke seg over tunet.
Fra 5. november invitere vi til førjulsmiddag i Storstuggu og i fjøset på ekte gjestebud vis.
Vi serverer hovedretten på fat som sendes rundt bordet og alle forsyner seg med det de ønsker selv.

Aperitiff

80 kr pr. Glass

/ Kryddergløgg med bringebær og svartsubærsaft fra Veiseth
/ Eple gløgg med eplesaft fra Rotvoll gård
/ Varm sjokolade med bringebær fra Veiseth
/ Stjora - bringebærøl fra Stolt Bryggeri

Hovedretter

Menyer til 490 kr pr. kuvert

/ Vedovnstekt ribbe, pinnekjøtt og gårdspølse med rødkål, rosenkål, rotmos av gulrot og kålrot, sjy, brun saus og kokte poteter
/ Pinekjøtt, saltkjøtt og grov pølse med rotmos av gulrot og kålrot, sjy og kokte poteter

Menyer til 450 kr pr. kuvert

/ Pinnekjøtt og grov pølse med rotmos av gulrot og kålrot, sjy og kokte poteter
/ Vedovnstekt ribbe og gårdspølse med rødkål, rosenkål, gulrot, brun saus og kokte potet
/ Lutefisk, bacon, ertestuing, brunost, sirup, sennep, sjy og kokte poteter

menyer til 400 kr pr. kuvert

/ Vedonstekt ribbe med rødkål, rosenkål og gulrot, brun saus og kokte poteter
/ Saltkjøtt og grovpølse med rotmos av gulrot og kålrot, sjy og kokte poteter

Dessert med kaffe

/ Byggrynskrem med rørte bringebær fra Veiseth
/ Karamelpudding med melk fra Kilnes
/ Moltekrem med pletter
/ Sviskegrøt med fløtemelk fra Kilnes
/ Riskrem med rørte bringebær fra Veiseth

Våre andre tradisjonelle desserter kan og så velges til førjulsmiddagene


Våre tradisjonelle gjestebud

Kokarjerringa vår svinger grytene og er alltid like blid.
Hun serverer dampende varme måltider til alle som har møter, lunsjer, middager og til alle som ønsker å feire sin spesielle merkedag hos oss.  

Hovedretter

menyer til 450 kr pr. kuvert

/ Brassert lammelår i vedfyrt bakerovn
/ Kjøtt i mørket av Sidet Trønderfe
/  Elggryte med store filetbiter
/  Lammefrikassé av Grå Trøndersau
/  Kalvesteik
/  Kraftfull fiskegryte
 

menyer til 400 KR PR. KUVERT

/  Ovnsbakt laks med bjørnerot
/  Fårikål av Grå Trøndersau
/  Festsodd med Skjenning

Alle hovedretter serveres med sesongens poteter og godt tilbehør. 
De fleste rettene har dampede grønnsaker som gulrot, blomkål og brokkoli.

menyer til 300 kr pr. kuvert

/Vedovnstekt italiensk pizza - velg topping selv og stek din egen pizza

Lunsjretter og kveldsmat

Menyer 250 kr pr. kuvert

/  Laksesuppe
/  Hønsesuppe
/  Brunsuppe anno 1814
/  Pilegrimsuppe (kjøttsuppe m/ byggryn)
/  Februarsuppe med kylling og chili
/  Potetsuppe med skinke
/  Ertesuppe
/  Kremet grønnsakssuppe

Alle suppene serveres med hjemmebakt prostinnebrød eller nybakte rundstykker.

Dessert med kaffe

/  Brødpudding anno 1814
/  Tilslørte bondepiker med epler fra hagen
/  Fløtepudding med bringebær fra Veiseth
/  Rødgrøt med fløtemelk fra Kilnes
/  Sviskegrøt med fløtemelk fra Kilnes
/  Vaniljeis med bringebær og lun sjokoladesaus

Desserten er inkludert i kuvertprisen til alle lunsjer og middager

Andre serveringer

20 kr pr. Kuvert

/Salt snacks som settes utover bordene

50 kr pr. kuvert

/ Ventemat før middag - Skuffkak, frukt, kaffe og te

75 kr pr. kuvert

/ Kaffeservering med gjestenes medbrakte kaker - Ersgard rigger kakebord og serverer kaffe og te

75 kr pr. kuvert

Noe å bite i som ventemat etter møte eller som nattmat etter midtnatt
/ Vedovnstekt Ersgardpølse i brød fra Eidum gårdsbakeri eller lompe
/hjemmelaget suppe i beger
/Vedonstekt minipizza


Kjekt å vite

På gjestebud sendes all maten rundt bordet og alle forsyner seg selv - TO ganger før dessert og kaffe. 
Alle spiser de samme rettene, men vi tilpasser måltidene til hver enkelt gruppe.
Vi er spesielt fleksible til konfirmanter og bruder.

Alle måltidene våres tilpasses gjester med spesielle matbehov. Vi har egne vegetarretter som passer til maten som serveres. Spesielle matbehov må meldes inn 3 dager før ankomst, det samme gjelder endelig antall gjester og ønsket meny.
Antall gjester 3 dager før ankomst er det som blir fakturert.

I et gjestebud på Ersgard er ingrediensene god tid, uformell prat og avslappet stemning