Ekte bondekost på bondevis

Hos oss serveres hovedretten to ganger i rause terriner og bestemor nikker gjenkjennende til bygggrynskrem med bær. Til maten får du også litt av historien vår servert. Vi henter råvarene fra egen hage  eller nærområdet. Det betyr at du får mat i sesong, laget med hjerte og godt håndlag.

Servering kun på bestilling og gjerne mer enn ei uke i forkant. 

På Ersgard har vi i ti generasjoner servert raus og tradisjonsrik bondekost til alle trengende og gjester.
Det kan du kjenne på smaken idag.
— Kjellrun, kokarkjerring

Våre tradisjonelle gjestebud

Kokarjerringa vår svinger grytene og er alltid like blid.
Hun serverer dampende varme måltider til alle som har møter, lunsjer, middager og til alle som ønsker å feire sin spesielle merkedag hos oss.  

Hovedretter

menyer til 490 kr pr. kuvert

/ Bringebær Brassert lam stekt i vedfyrt bakerovn
/ Kjøtt i mørket av Sidet Trønderfe
/  Elggryte med store filetbiter
/  Lammefrikassé av Grå Trøndersau
/  Kraftfull fiskegryte

Menyer til 450 kr pr. kuvert

/  Kalvesteik
/ Saltkjøtt og grovpølse med rotmos
/  Ovnsbakt laks med bjørnerot
/  Fårikål av Grå Trøndersau
 

menyer til 400 KR PR. KUVERT

/  Festsodd med Skjenning

Alle hovedretter serveres med poteter fra lokale leverandører og godt tilbehør. 
Grønnsakene serveres enten som dampende grønnsaker som gulrot, blomkål og brokkoli eller som vedovnstekte rotgrønnsaker
Desserten er inkludert i kuvertprisen til alle middager

menyer til 300 kr pr. kuvert

/Vedovnstekt italiensk pizza - velg topping selv og stek din egen pizza

Serveres med grønnsalat
Desserten er inkludert i kuvertprisen

Lunsjretter og kveldsmat

Menyer 275 kr pr. kuvert

/  Laksesuppe
/  Hønsesuppe
/  Brunsuppe anno 1814
/  Pilegrimsuppe (kjøttsuppe m/ byggryn)
/  Februarsuppe med kylling og chili
/  Potetsuppe med skinke
/  Ertesuppe
/  Kremet grønnsakssuppe

Alle suppene serveres med hjemmebakt prostinnebrød eller nybakte rundstykker.

Dessert med kaffe

/  Brødpudding anno 1814
/  Tilslørte bondepiker med epler fra hagen
/  Fløtepudding med bringebær fra Veiseth
/  Rødgrøt med fløtemelk fra Kilnes
/  Sviskegrøt med fløtemelk fra Kilnes
/ Byggrynskrem med rørte bringebær fra Veiseth
/ Karamelpudding med melk fra Kilnes
/ Moltekrem med pletter
/ Riskrem med rørte bringebær fra Veiseth
/  Vaniljeis med bringebær og lun sjokoladesaus

Desserten er inkludert i kuvertprisen til alle lunsjer og middager

Andre serveringer

20 kr pr. Kuvert

/Salt snacks som settes utover bordene

50 kr pr. kuvert

/ Ventemat før middag - Skuffkak, frukt, kaffe og te

75 kr pr. kuvert

/ Kaffeservering med gjestenes medbrakte kaker - Ersgard rigger kakebord og serverer kaffe og te

80 kr pr. kuvert

Noe å bite i som ventemat etter møte eller som nattmat ved festligheter
/ Vedovnstekt Ersgardpølse i brød fra Eidum gårdsbakeri eller lompe
/Hjemmelaget suppe i beger
/Vedonstekt minipizza


Kjekt å vite

På gjestebud sendes all maten rundt bordet og alle forsyner seg selv - TO ganger før dessert og kaffe. 
Alle spiser de samme rettene, men vi tilpasser måltidene til hver enkelt gruppe.
Vi er spesielt fleksible til konfirmanter og bruder.

Alle måltidene våres tilpasses gjester med spesielle matbehov. Vi har egne vegetarretter som passer til maten som serveres. Spesielle matbehov må meldes inn 3 dager før ankomst, det samme gjelder endelig antall gjester og ønsket meny.
Antall gjester 3 dager før ankomst er det som blir fakturert.

I et gjestebud på Ersgard er ingrediensene god tid, uformell prat og avslappet stemning