Takk for flott overnatting i Smia, en av de herligste pilegrimsovernattningssteder på min vandring fra Selånger. Elden! Suppan! God sövn!
— Lina-Maria Larsson

St. Olavsleden starter i Selånger utenfor Sundsvall og ender i Nidarosdomen i Trondheim. Den følger veien som kong Olav Haraldson reiste da han sommeren 1030 kom tilbake fra Novgorod i Russland for å kristne Norge og gjenerobre den norske tronen. Den 564 km lange pilegrimsleden går fra kyst til kyst – gjennom to land – i fotsporene til Olav den hellige.

På Ersgard tar vi imot vandrere av alle slag både de som går St: Olavsleden - ytre eller indre led, Norge på Tvers eller de som ønsker en base for Bird watching og andre naturopplevelser i Skarvan og Roltdalen Nasjonalpark . Hos oss kan dere komme en og en eller i en gruppe. Syklende og  ridene pilegrimer er også varmt velkomne.

Servering og transport

  • 100 kr   Frokost m/ matpakke, kaffe, te, frukt og yogurt for lunsj
  • 150 kr   Middag, hjemmelagde suppe servert med brød
  • 250 kr   Transport av 1 eller flere kolli bagasje til Folden
  • 400 kr   Transport av 1 eller flere kolli til Trondheim

Ønskes det servering av måltider eller transport av bagasje må disse tjenestene forhåndsbestilles, men betales direkte på gården.
På gården har alle tilgang til selvbetjent kjøkken, toalett, bad og wifi.

Husrom til alle

Både til de som vil leve enkelt i en hytte som de
deler med andre pilegrimer, de som ønsker å leie en egen leilighet til selvhushold og de som vil oppleve vårt flotte gårdshotell. 
De forskjellige overnattingsmulighetene på gården finnes i Airbnb

Vi ønsker at alle gjør en forespørsel eller forhåndsbooking senest kvelden før ankomst.

Gruppereiser

Alle som kommer i en gruppe må kontakte hos eller en av våre samarbeidspartnere Nordic pilgrim, Aktivut eller Artic Wild Tours i god tid før ankomst. Vi skreddersyr besøke hos oss etter behov og ønsker fra gruppene og kan tilby fullpensjon med ekte bondekost og godt lokalt drikke.


Kjekt å vite

Ersgard pilegrimsherberge ligger 700 meter øst for St. Olavsleden ved Mælen bru. Kun 3 km fra den historiske Værnes Kirke,
4,5 km fra sentrum av byen Stjørdal med alt av butikker og 6 km fra Trondheim Lufthavn Værnes.
Det passer fint å overnatte på Ersgard ved ankomst og adgang Trondheim Lufthavn Værnes.

Ingen busstransport til Ersgard, men det finnes over 60 taxier og maxi taxi i Stjørdal. Kontakt taxi på + 47 74837500

St: Olavsleden er fremdeles en led du kan gå i fred og ro, som oftest alene. Men spesielt i dagene før og under Olsokdagene på Stiklestad og Olavsfestdagene i Trondheim, er det mange vandrer på gården vår samtidig.