Ersgard har fiskerett i Stjørdalselva – en av Norges beste lakseelver.  
Våre glade laksefiskere bor godt, spiser godt og fisker godt. Skitt fiske!  

Tar du storlaksen, kommer du garantert på skryteveggen i tunet.
— Stein Sakshaug
2017-06-11 16.41.59.jpg

19 kilo på Vidar!

11. juni 2017 fikk Vidar Mittet napp på Øra. Fisken viste seg å være 19 kilo, og ble årsbeste i Stjørdalselva og ny personlig rekord. Ersgard gratulerer. Les gjerne saken om Vidar og fisken i Stjørdalens Blad.


Karl-Terje Lund med sesongbeste i elva!

9. juni 2016 ble plutselig en merkedag i livet til Karl-Terje Lund. Vekta stoppet på 18 kilo. Helt fantastisk moro for både fisker, familie og valdeiere.

Se intervju med Karl-Terje i Trønderavisa 10/6.

Senere  i sesongen ble det tatt en fisk som var hårfint større, men for oss i Ersgard ble dette likevel en fantastisk opptur.


OVERNATTING OG SELVHUSHOLD

Vi vet at dere laksefiskere liker å klare dere selv, og tilbyr selvhushold i gårdshotellets leiligheter på ukesbasis. Nytt fra 2017 er Annahuset, som ligger ved Hølen-valdet, 200 meter fra gården. Du finner litt om Annahuset under Gårdshotellet.

Du kan også bo og fiske hos oss en eller noen få dager.

Hvis du ikke har fiskekort ber vi om at du sender en forespørsel og sier litt om hva du har lyst til, så hjelper vi deg å finne fram til en fornuftig kombinasjon av fiske og overnatting. 

 

Mens du fisker i ErSgard

Laksefiskere nyter godt av gårdens fasiliteter. Gapahuk og bålplass ved elva, oppholdsrom i Smia som ligger et steinkast fra elva og kort avstand fra gård til elvebredd. 

Som laksefisker hos oss nyter du også godt av gårdens fasiliteter. Toalett, WC, Wifi og ikke minst desinfeksjonsutstyr for redskap er alltid tilgjengelig på gården. Du kan også låne grovkjøkkenet vårt og fryser for å ta vare på fangsten.

I Ersgard fisker lokale fiskere med årskort sammen med tilreisende fiskere. Erfaringen vår er at det er positivt for begge parter. For at det skal fungere er det viktig at alle er bevisst på å tilpasse seg hverandre, så alle får prøvd seg overalt i elva.

Hvis dere er en gruppe eller ikke har fiskekort ber vi om at du sender en forespørsel og sier litt om hva du har lyst til, så hjelper vi deg å finne fram til en fornuftig kombinasjon av fiske og overnatting. 


Valdene til Ersgard påvirkes sterkt av flo og fjære. Det betyr at du får en spennende utfordring i å forstå hva som skal til for at laksen skal komme opp fra fjorden. Og at du må ha i bakhodet at det kan bli bløtt..... I kartet er valdene våre avmerket. Ved å klikke deg inn på kartet får du mulighet til å se hvor i elva vi holder til, og få et bedre bilde av omgivelsene.

Stjørdal Jeger- og Fiskerforening sitt vald #9 Slungård ligger mellom våre. Hvis du vil ha tilgang til dette og mange andre vald i Stjørdalselva anbefaler vi at du kjøper kort for SJFF sine vald hos en av sportsforhandlerne i Stjørdal.

 

Priser og vilkår

Døgnkort: 300 kr          Ukekort: 1500 kr

Du betaler med kort eller kontanter hos oss. Ta kontakt med oss på forhånd så vi kan se om det er plass i elva.

Vi er pålagt å kontrollere at du har betalt fiskeavgiften før vi kan tillate deg å fiske hos oss. Avgiften betales enkelt på nett. http://fiskeravgift.miljodirektoratet.no/

Alle fiskere skal ha attest på at de har smittefritt utstyr før de går i elva. Ersgard skriver ut attester hvis vi vet at utstyret har vært helt tørt, frosset eller desinfisert kjemisk. Det står desinfeksjonsvæske i Ersgard, og vi hjelper deg å gjøre det.

All fisk rapporteres til Laksebørsen på Registreringsskjema. Vi setter stor pris på om du legger ved bilde av fangsten, fiskeren eller hendelsen.

Årets fangster finnes på Laksebørsen

Du må følge Fiskereglene for Stjørdalselva. Bruk litt tid på å lese disse. Det er oppsyn i elva, som er engasjert av Elveeierlaget for å kontrollere fiskerne også utenfor SJFF sine vald.

Skjellprøver skal tas av all fisk som tas opp av elva. Du får skjellprøveposer av oss, og kan levere prøvene hos oss eller i skjellprøvekassen på garasjen til Annahuset.

 


 Noen ting å tenke på

Stjørdalselva er en av få lakseelver i landet med en frisk og livskraftig laksebestand. Derfor opplever vi at stadig flere sportsfiskere søker seg hit. Det er en utfordring for forvaltningen av laksen, fordi tilstrømmingen av fiskere kan gå hardt ut over gytefiskbestanden. Det er derfor helt nødvendig at fangstkvotene overholdes.  Skjellprøver skal tas av all fisk som tas opp av elva. Poser til dette finnes ved parkeringsplassen.

Fang-og-slipp blir stadig mer vanlig i Stjørdalselva. Pass på å bruke kroker uten mothaker, og vær forsiktig med fisken så den ikke blir skadet. Og husk å måle lengden på fisken og rapportere fangsten til Laksebørsen. Sportsfiskebutikkene i Stjørdal Jan Sakshaug Sport og Best Fiske Stjørdal er behjelpelige med råd og riktig utstyr for å få til fang-og-slipp på en mest mulig skånsom måte. Les gjerne mer om Stjørdalselva og se Stjørdalsnytt sin flotte bilag om årets laksefiske

Ersgard vil svært gjerne ha gode bilder av glade fiskere som setter fisk tilbake i elva på en forsvarlig måte, bruk gjerne #Ersgard.