Ekte bondekost på bondevis

Hos oss serveres hovedretten to ganger i rause terriner og bestemor nikker gjenkjennende til bygggrynskrem med bær. Til maten får du også litt av historien vår servert. Vi henter råvarene fra egen hage  eller nærområdet. Det betyr at du får mat i sesong, laget med hjerte og godt håndlag.

Servering kun på bestilling og gjerne mer enn ei uke i forkant. 

På Ersgard har vi i ti generasjoner servert raus og tradisjonsrik bondekost til alle trengende og gjester.
Det kan du kjenne på smaken idag.
— Kjellrun, kokarkjerring

menybanner.jpg

Kokarjerringa vår svinger grytene og er alltid like blid. Hun serverer dampende varme måltider til alle som har møter, lunsjer, middager og til alle som ønsker å feire sin spesielle merkedag hos oss.  

 


 

 

 

Hovedretter

450 KR PR. KUVERT

/  Kjøtt i mørket av Sidet Trønderfe
/  Elggryte med store filetbiter
/  Lammefrikassé av Grå Trøndersau
/  Kalvesteik
/  Kraftfull fiskegryte

 

400 KR PR. KUVERT

/  Saltkjøtt, grovpølse og kålstapp
/  Ovnsbakt laks med bjørnerot
/  Fårikål av Grå Trøndersau
/  Festsodd med Skjenning

Alle hovedretter serveres med sesongens poteter og godt tilbehør. De fleste rettene har dampede grønnsaker som gulrot, blomkål og brokkoli.

 

 

 

 

 

Lunsjretter

220 kr pr. kuvert

/  Laksesuppe
/  Brunsuppe anno 1814
/  Pilegrimsuppe (kjøttsuppe m/ byggryn)
/  Februarsuppe med kylling og chili
/  Potetsuppe med skinke
/  Ertesuppe
/  Kremet grønnsakssuppe

Alle suppene serveres med hjemmebakt prostinnebrød eller nybakte rundstykker.


 

 

 

Dessert med kaffe

/  Byggrynskrem med bringebær fra Vikanlandet
/  Brødpudding anno 1814
/  Moltekrem med molter fra Tydalen
/  Tilslørte bondepiker med epler fra hagen
/  Fløtepudding med bringebær fra Vikanlandet

Desserten er inkludert i kuvertprisen til både lunsj og middag


VI KAN OGSÅ TILBY:

/  Vaniljeis med bær
/  Rødgrøt med fløte
/  Sviskegrøt med fløte
/  Riskrem med bringebærsaus

Andre serveringer til merkedager

75 kr pr. kuvert

/ Noe å bite i etter midtnatt - kan være suppe, pølse grillet på bål eller noe annet  forfriskende på natta.
/ Kaffeservering etter middagen med egne medbrakte kake
Vi på Ersgard rigger om til småbord, dekker et stort kakebord og serverer kaffe og andre forfriskninger

50 kr pr. kuvert

/Ventemat før middag - Gjærbakst, frukt, kaffe, te og brus 


Kjekt å vite

På gjestebud vis sendes all maten rundt bordet og alle forsyner seg selv - TO ganger før dessert og kaffe. 
Alle spiser de samme rettene, men vi tilpasser måltidene til hver enkelt gruppe.
Vi er spesielt fleksible til konfirmanter og bruder.

Alle måltidene våres tilpasses gjester med spesielle matbehov. Vi har egne vegetarretter som passer til maten som serveres. Spesielle matbehov må meldes inn 3 dager før ankomst, det samme gjelder endelig antall gjester og ønsket meny.
Antall gjester 3 dager før ankomst er det som blir fakturert.

I et gjestebud på Ersgard er ingrediensene god tid, uformell prat og avslappet stemning